LEGO opbergen in bakjes, deel 2

Vorige week schreef ik al hoe wij thuis onze lego setjes opbergen. Naast de vele LEGO setjes hebben wij thuis ook nog losse LEGO, LEGO om lekker zelf mee te bouwen. In dit blog zal ik jullie vertellen hoe wij deze losse LEGO bouwstenen en onderdelen thuis opbergen.

Als je een flinke berg losse LEGO bouwstenen en onderdelen hebt is het lastig bouwen, omdat veel tijd gaat zitten in het zoeken naar de verschillende kleuren en bouwstenen. Wij vonden het daarom prettig om de losse LEGO te sorteren. Op internet hebben we bekeken hoe verschillende LEGO verzamelaars dit thuis hebben opgelost en we zagen vele ideeën voorbij komen. Zo zijn er mensen die de LEGO sorteren in bakjes van de chinees, maar er zijn ook mensen die hele kastenwanden hebben vol met allerlei LEGO onderdelen. We hebben verschillende dingen uitgeprobeerd en zijn nu op een prettig systeem uitgekomen.

Het eerste waar we tegen aan liepen was de vraag: “Ga je de LEGO op kleur sorteren, of juist per onderdeel?” Al snel kwamen wij erachter dat het makkelijker zoeken is als je per onderdeel sorteert. In een bakje waarin alle vormen hetzelfde zijn en de kleuren verschillend vindt je al snel het onderdeel dat je zoekt. Als alles dezelfde kleur heeft in het bakje is het toch nog steeds een zoektocht.

We hadden verschillende losse LEGO bakken staan die in de loop der jaren al voor meerdere doeleinden gebruikt zijn. Ze zien er leuk uit in onze LEGO kamer en zijn groot genoeg om bouwstenen in te bewaren. We sorteerden de bouwstenen op grootte en verdeelden ze over de bakken. De bouwstenen zijn zeer geschikt voor kinderen om mee te bouwen. Ze zijn goed vast te pakken en op elkaar te bevestigen en je hebt al snel resultaat. Als onze zoon zelf iets wil bouwen zet ik de bakken voor hem open en kan hij direct aan de slag.

Toen de bouwstenen opgeruimd waren hadden we nog een hele lading kleinere stenen en LEGO onderdelen over. Van deze dingen waren de hoeveelheden een stuk kleiner. De diversiteit was veel groter. We zijn lange tijd op zoek geweest naar een kast met kleine lades en vonden uiteindelijk heel voordelig schroevenkastjes. De schroevenkastjes waren gemakkelijk aan elkaar te bevestigen. We kochten er direct tien die we in twee lagen aan de muur bevestigden. Alle losse LEGO onderdelen en kleine steentjes passen er in en we hebben zelfs nog ruimte om onze verzameling verder uit te breiden. De steentjes zijn opgeborgen van klein naar groot en van dun naar dik zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Achteraan vindt je bomen, bloemen en planten, kleine accessoires en alles wat met poppetjes te maken heeft. Een missend onderdeel is nu heel makkelijk en snel terug te vinden.

Plaats een reactie