Vakantietip! LEGO Mini Model Build

Als wij een vakantie plannen kijken we direct of er een LEGO Store in de buurt van onze vakantiebestemming zit. Nederland heeft geen officiële LEGO Store, maar in het buitenland zitten er veel en die zijn zeker een bezoekje waard. LEGO Stores vindt je in de volgende landen:

  • Australië
  • België
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Engeland
  • Amerika
  • Zweden

LEGO-store

Sinds 2009 kan je elke maand in de LEGO store een kleine LEGO build bouwen en dan mag je deze gratis mee naar huis nemen. Dit heet de LEGO Mini Model Build en deze vind altijd plaats op een van te voren bepaalde datum. Het evenement is alleen voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar en het model moet volledig in de winkel gebouwd worden.

De LEGO mini model build, is vaak een diertje of een klein voertuig. Soms seizoen gerelateerd, zoals een klein cadeautje in december of een kuikentje met Pasen. De LEGO Mini Model Build zit in een Polybag. Een doorzichtig plastic zakje. Op de LEGO Mini Model Build Polybag staat geen afbeelding maar alleen het setnummer. In het zakje vindt je de onderdelen behorende bij de build met nog +/- 5 kleine reserveonderdeeltjes. Daarnaast vindt je ook het boekje met de bouwbeschrijving in het zakje.

Vorige maand hebben wij met onze zoon voor het eerst deelgenomen in de LEGO Store van Wijnegem, België. Bij binnenkomst in de winkel moet je je inschrijven, je krijgt dan een tijdsindicatie wanneer jij mag deelnemen. Het evenement vindt plaats op de vloer midden in de winkel. De steenspecialisten (medewerkers van de LEGO Store) openen de polybags en delen ze uit aan de kinderen waarna er enthousiast gebouwd wordt. Kinderen met een LEGO Store Paspoort krijgen ook nog eens een stempel in het paspoort omdat ze hebben deelgenomen.

Ook deze zomer vinden er Mini Model Build evenementen plaats in de LEGO Stores over de hele wereld. Zo kan je in juli een octopus bouwen en in augustus een kleurrijk visje. In Europa kan je op woensdag 5 juli tussen 16.00 en 18.00 uur een octopus komen bouwen. Het visje bouw je in Europa op woensdag 2 augustus tussen 16.00 en 18.00 uur. Let op! Buiten Europa kunnen deze data en tijden afwijken.

Kan je niet op deze data? In de verschillende LEGO Discovery centra over de hele wereld, vindt je een bouwworkshop waar deze Mini Model Builds ook gebouwd kunnen worden. Tegen een betaling van 4 euro mag je de build dan mee naar huis nemen. Het is nog steeds onzeker, maar misschien komt er wel zo’n LEGOLAND Discovery Center op de boulevard van Scheveningen en kunnen we daar al onze Mini Model Builds gaan sparen. En lukt dit allemaal niet, dan kan je altijd nog de bouwbeschrijvingen op via de LEGO website downloaden en de figuurtjes van je eigen LEGO bouwsteentjes nabouwen. shop.LEGO.com/en-BE/MiniBuilds

Veel LEGO bouwplezier gewenst deze vakantie!

Een reactie op “Vakantietip! LEGO Mini Model Build

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s