HUBELINO

Vandaag is het eerste kerstdag, ik wens iedereen dan ook een fijne kerst toe. Terwijl hier de kerstcadeaus net zijn uitgepakt (dit jaar LEGO Nexo Knights) kijk ik terug naar Sinterklaas. Op school krijgen de kinderen ieder jaar een klein cadeautje en is er budget voor een klassencadeau. Dit jaar koos ik ervoor om het klassenbudget uit te geven aan een grote doos HUBELINO. In deze blog vertel ik alles over deze set.

starter-set_box

Eigenlijk koop ik altijd alleen echte LEGO, producten gemaakt door de Deense fabrikant LEGO. Er is veel nep LEGO op de markt en wij hebben wel eens een setje gekregen. Je merkt dan meteen dan de steentjes minder goed aan elkaar blijven kleven en dat de uitstraling toch een stuk minder is dan bij de echte LEGO producten. Toch had het merk HUBELINO al een tijdje mijn aandacht. HUBELINO is een knikkerbaan die volledig compatible is met LEGO DUPLO bouwstenen. De HUBELINO stenen zijn zelfs nauwelijks te onderscheiden van DUPLO stenen en zijn kwalitatief net zo mooi en goed.

De HUBELINO Knikkerbaan bestaat uit een grote hoeveelheid knikkerbaanelementen en bouwstenen in meerdere kleuren, vormen en grootten. Er bestaan oneindig veel combinatiemogelijkheden. Je kan een hele simpele constructie maken, maar ook de meest ingewikkelde stellages. Door te spelen met HUBELINO raken kinderen vertrouwd met zwaartekracht en versnelling. Ze verbeteren hun motorische vaardigheden, creativiteit en logisch denken. Een HUBELINO knikkerbaan wordt van onderaf opgebouwd, je begint dus eigenlijk aan het eind, dit vraagt dus een hoop denkwerk van een kind.

In mijn klaslokaal staat een grote bak met DUPLO. Hier wordt vooral door de jongere kinderen veel mee gespeeld. Sinds de HUBELINO erbij zit in de DUPLO bak wordt er door een veel grotere groep kinderen mee gespeeld. De stenen worden gecombineerd en er ontstaan grote bouwwerken waar knikkerbanen langs lopen. De HUBELINO knikkerbaan maakt de DUPLO bouwstenen ook voor de oudere kinderen weer interessant.

20161220_141258

Er zijn verschillende sets met HUBELINO elementen en bouwstenen verkrijgbaar. Ik koos voor de HUBELINO 85-delige beginnersset. Deze set bevat 34 baanelementen, 43 bouwstenen, 1 grondplaat en 7 knikkers. 85 delen klinkt heel veel, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik toch een beetje teleurgesteld was toen we de doos openden. Zo op tafel leek het ineens zo weinig. Gelukkig merkte ik al snel dat de set toch groot genoeg is om mee te bouwen, zeker in combinatie met de DUPLO die we in de klas al hebben staan.

20161212_135847

Bij de set zit ook een boekje met bouwvoorbeelden. Het leuke aan dit boekje vindt ik dat de voorbeelden op verschillende bouwniveaus inspringen. Zo zijn er afbeeldingen van hele simpele knikkerbanen die de leerlingen in mijn klas direct na konden bouwen, maar er zijn ook moeilijkere knikkerbanen waarbij je niet alle hoeken en elementen goed kan zien, dus goed moet nadenken om de baan na te kunnen bouwen. Twee miertjes komen terug op elke bladzijde in het boekje, zij laten zien welke elementen en hoeveel van elk je moet gebruiken voor elke knikkerbaan. Achterin het boekje zitten nog een aantal bouwuitdagingen, de miertjes laten zien welke baanelementen je moet gebruiken, maar vertellen niet hoe de knikkerbaan eruit gaat zien, dit moet je dus zelf bedenken.

boekje.png

Tijdens mijn zoektocht op internet naar HUBELINO kwam ik nog vele uitbreidingssets tegen voor de HUBELINO knikkerbaan. Zo kan je dozen met alleen baanelementen kopen, trechters waar je de knikkers in kan laten beginnen of extra knikkers. Ook kwam ik een boek tegen over het geven van techniekonderwijs op de basisschool met gebruik van HUBELINO. Dit boek heb ik natuurlijk direct besteld en ik zal jullie binnenkort meer vertellen over de inhoud van dit boek.

mockup-ebook-hubelino-228x228

Kortom: HUBELINO is uitdagend spelmateriaal dat de kinderen aanzet tot creatief en probleemoplossend denken. Met HUBELINO zorg je dat kinderen thuis en op school veel langer plezier hebben van DUPLO bouwstenen. Mooi materiaal voor in de kleuterklassen, maar zeker ook voor de groepen 3 en 4 op de basisschool.

 

Een reactie op “HUBELINO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s