Spelend leren met Hubelino

Al eerder vertelde ik over het merk hubelino. Ik schreef toen over de knikkerbaan die mijn klas cadeau had gekregen van Sinterklaas. Een knikkerbaan die volledig compatible is met DUPLO en waar kinderen van leren om creatief en probleem oplossend te denken. Hubelino heeft nu nieuwe sets op de markt, sets om spelend te leren. Voor mijn verjaardag kreeg ik de Leren rekenen set en vandaag vertel ik wat ik er van vind.

csm_Banner_Building-Boxes_2800x1000px_954fff3c98-2800x1000

De Hubelino leren rekenen set is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Kinderen leren spelenderwijs handig rekenen tijdens het spelen met deze set. Net als de knikkerbaan is deze set 100 procent compatible met DUPLO. De set zit in een stevige kartonnen koffer waardoor ik deze keer niet direct op zoek hoef naar een bijpassend plastic bakje. Als ik de koffer open maak ben ik verrast over de inhoud, er zit best veel in. Bouwplaten, rekenblokken met getallen en symbolen en telblokken in de kleuren geel en rood.

Bij de set zitten drie boekjes. De eerste is een Duitse folder over de andere educatieve Hubelino sets. Daarnaast zit er een Duitse handleiding in de koffer. Omdat de handleiding weinig tekst bevat en veel afbeeldingen is de handleiding goed te volgen, ook voor mensen die geen Duits spreken. Op elke pagina in de handleiding vind je een nieuwe oefening. Met de grondplaatjes maak je een soort werkbladen die de kinderen vervolgens af kunnen maken. De handleiding is echter zo simpel dat kinderen ook zelf het werkblad kunnen namaken.

Er zijn oefeningen om te tellen, om te vergelijken, om telrijen af te maken, voor optellen en voor aftrekken.

Daarnaast kreeg ik ook een Nederlandse handleiding geschreven door juf Bianca. Dit is een erg uitgebreide handleiding met lessen die zeer zijn voor de kleuterklas en groep 3. Door spelletjes te spelen met de materialen worden leerdoelen met kinderen bereikt. Deze leerdoelen gaan veel verder dan de Duitse handleiding. Zo wordt er toegewerkt naar sommen maken met cijfers boven de tien, worden er splitsrijtjes gemaakt en wordt de vijf-structuur geoefend. Ik zal de set dus zeker mee naar school gaan nemen om hem in mijn kleuterklas in te zetten bij de lessen voor voorbereidend rekenen.

Het is een geweldige leuke set om mee te leren rekenen. Helaas zijn alle bouwstenen echter plat en dus niet geschikt om echt mee te bouwen wat ik juist het grote voordeel van LEGO en DUPLO vind. Natuurlijk kan je de stenen wel combineren met DUPLO bouwstenen en zo door middel van torentjes bouwen, met de bijbehorende cijfers erop leerlingen sommen op te laten lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s