Wat gaat de tijd toch snel

Regelmatig vertel ik hier over onze LEGO kamer. Onze LEGO kamer bestaat uit een aantal stellingkasten vol doosjes met daarin complete LEGO setjes en schroevenkastjes vol met LEGO bouwsteentjes en onderdelen. We hebben drie behangtafels staan waarop Jaimey kan bouwen en spelen. In de vakantie ruimen we de tafels altijd helemaal op en mag Jaimey andere setjes uitkiezen die opnieuw worden opgebouwd en waar hij de komende periode mee kan spelen.

20181221_175945

Zo aan het einde van het jaar, kijk ik terug op de afgelopen jaren dat onze LEGO verzameling groeide. Als ik rondloop in onze LEGO kamer dan zie ik heel duidelijk hoe hard de tijd gaat. Onder de behangtafels staan grote kisten vol DUPLO waar al een aantal maanden niet meer naar om is gekeken. Jaimey is er te groot voor. In één van de stellingkasten staan wat verlaten setjes LEGO Juniors waar Jaimey ook al te groot voor is geworden. Gelukkig blijft Jaimey dol op politie en is hij met de vele honderden LEGO City setjes nog lang niet uitgespeeld. Daarnaast gaat Jaimey steeds meer zelf bouwen en zijn de schroevenkastjes vol bouwsteentjes en onderdelen niet meer veilig. Dit zorgt voor veel opruimwerk als Jaimey is uitgespeeld, maar gelukkig ben ik dol op sorteren. Ik vertelde laatst al dat de NEXO Knights LEGO nu los in een grote bak zit zodat Jaimey ook hier volop mee kan bouwen.

20181221_175938

Toch is er de laatste tijd een hoop veranderd. Jaimey is dol op alles wat met politie te maken heeft, maar houdt nog meer van het leger. Hij vindt het prachtig hoe grote groepen leger mannen met elkaar in de houding staan. Op LEGO beurzen heeft hij grote jongens gezien met grote Star wars legers. We hebben het lang kunnen tegenhouden maar nu hij bijna zeven is, is er geen houden meer aan en zijn we aan de eerste Star wars poppetjes begonnen, waarna Jaimey nergens anders meer mee speelt. Wij zijn zelf geen Star wars fans en zijn er achter gekomen dat het om een ingewikkeld verhaal gaat met enorm veel verschillende poppetjes, planeten en ruimteschepen. Toch vind ik het fijn dat Jaimey zijn eigen keuzes maakt en zelf bepaald waar hij mee speelt, en stiekem vind ik het natuurlijk heel leuk dat het bij LEGO blijft.

20181221_180001Ik ben benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen,

Veel LEGO bouwplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s