Gebruik je LEGO ook eens anders

Lange tijd was Jaimey een groot fan van LEGO Nexo Knights. Nexo Knight gaat over vijf ridders en een tovenaar die vast is te komen zitten in het internet. De tovenaar is nu een hologram en stuurt downloads naar de schilden van de ridders om ze krachten te geven. Samen vechten ze tegen de slechte Monstrox en zijn hulpje Jestro, die helemaal niet zo slecht blijkt te zijn. Jaimey spaarde heel wat Nexo setjes bij elkaar en speelde er uren mee. De laatste tijd keek hij er echter nauwelijks meer naar om. De Nexo setjes stonden te verstoffen op zijn kamer. Ik wilde het eigenlijk opruimen, maar bedacht een ander plan.

lego_nexo_knights_1400x8001.jpg

We pakten een grote plastic bak en haalde alle Nexo setjes uit elkaar. De poppetjes gingen in een aparte bak en voor de accessoires pakten we een vakjes bak. We schrokken eigenlijk van de hoeveelheid LEGO die we alleen al van Nexo Knights bij elkaar hadden gespaard. Met deze bak kan je zeker 8 kinderen tegelijk laten spelen zonder dat ze ruzie hoeven krijgen over de bouwsteentjes en onderdelen.

Toen Jaimey deze bak met LEGO zag raakte hij opnieuw enthousiast over de NEXO LEGO. Deze keer zou hij niet met de kant en klare setjes gaan spelen, maar maakte hij zijn eigen LEGO ontwerpen en kon hij zijn eigen verhalen spelen. Er ontstonden voornamelijk kastelen en gevangenissen, maar ook ruimteschepen kwamen regelmatig langs.

20181215_090016.jpg

Omdat ik voor de kerstboom en ons kerstdorp ruimte nodig had in de huiskamer staat de grote bak Nexo LEGO nu in onze LEGO kamer. Op een regenachtige zondag, of gewoon als Jaimey lekker wil bouwen kan de bak gemakkelijk gepakt worden en opnieuw voor uren speelplezier zorgen.

Veel LEGO bouw en speelplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s