LEGO Boost, het creatieve canvas

Dit weekend ben ik samen met Jaimey aan de slag geweest met LEGO Boost. In oktober kreeg ik LEGO Boost voor mijn verjaardag en schreef ik er al een blog over. LEGO Boost is een 5 in 1  set, waar je dus vijf verschillende robots mee kan maken. We hebben Vernie, Franky en de gitaar al uitgeprobeerd. We zagen op internet dat er een update was voor de app en moesten natuurlijk even kijken wat er nieuw was.

LB_MTR_APP_page_banner_16_9_01_noicons

Allereerst kan je de app nu ook downloaden op je smartphone. Ik heb zelf een Samsung A5 uit 2017 en binnen een paar minuten stond de app op mijn telefoon en konden we deze vergelijken met de app op de tablet. Een groot nadeel vind ik dat je weer bij het begin moet beginnen. Op de tablet hebben we al bij drie robots alle levels doorlopen en alle functies verdiend, op de telefoon moesten we weer starten bij de oefenrobot voordat we echt aan de slag konden. De app is verder op je telefoon exact hetzelfde als op de tablet.

20171015_100010

Verder ontdekten wij dit weekend het creatieve canvas. Bij het openen van de LEGO Boost app, kan je kiezen voor één van de vijf voorbeeldrobots of je kiest voor een blauw scherm. Achter dit blauwe scherm vind je nog drie voorbeeldrobots. Deze voorbeelden verschillen echter van de eerste vijf. Je bouwt een kaal model. Bijvoorbeeld een model waar je later zelf nog een tractor of een raceauto van bouwt of een model van een poort waar je bijvoorbeeld een kasteel van bouwt. Wij kozen een model met vier poten, een kop en een staart.

20180422_084004

Met de overige bouwsteentjes en elementen van de LEGO Boost set kan je vervolgens je model afbouwen. Bij elk van de drie modellen in het creatieve scherm horen weer nieuwe programmeerfuncties. Wij kozen er deze keer voor om een LEGO Creator set van een poes erbij te pakken en het poezenhoofd van deze set op onze robot te bouwen. Een LEGO muisje uit de set mocht van Jaimey ook meespelen. We lieten de poes in een langzaam tempo door de kamer sluipen om te jagen op het muisje. De  poes heeft een kogel achter op zijn rug en omdat de robot niet kan springen lieten wij hem het muisje neerschieten.

Helaas hebben we maar één LEGO Boost set in huis en kunnen we het muisje dus nog niet programmeren om op tijd weg te rennen. Volgende week gaan we nog kijken of we het lijf, de poten en de staart van de poes ook nog zo kunnen aanpassen dat onze robot meer op een echte poes gaat lijken.

Veel LEGO bouwplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s