Waarom een bezoek aan de LEGO store echt de moeite waard is?

In Nederland hebben we geen officiële LEGO store. Wel zijn er in Nederland veel onofficiële LEGO winkels. Toch reizen wij regelmatig naar het buitenland om een officiële LEGO store te bezoeken. Veel mensen vragen mij waarom? Ik kan toch ook online bestellen?LEGO is toch in elke speelgoedwinkel te koop? Vandaag vertel ik waarom een bezoek aan een officiële LEGO store echt de moeite waard is.

LEGO-Certified-Store-in-Italia.png

Een bezoekje aan de LEGO store is meer dan shoppen, het is een ervaring, een belevenis. Wij hebben al meerdere LEGO stores bezocht:

  • Oberhausen (Duitsland)
  • Keulen (Duitsland)
  • Hamburg (Duitsland)
  • Wijnegem (België)
  • Londen Leicester square (Engeland)
  • Londen Westfield (Engeland)

Bij het betreden van een LEGO store wordt je door de brickspecialisten (zoals LEGO het personeel in de LEGO store noemt) al vrolijk ontvangen. Er wordt vrijwel direct gevraagd of je hulp nodig hebt en  er wordt gewezen op de activiteiten die op dat moment in de store te doen zijn.

LEGO-Christmas-Train-10254

De LEGO store is van top tot teen ingericht met LEGO stenen en producten. De recente LEGO sets zijn volop verkrijgbaar in de store en je vindt er exclusieve LEGO sets die alleen in de officiële stores te vinden zijn. Zo koop ik ieder jaar een kerstset waarmee ik mijn eigen LEGO kerstdorp in de huiskamer bouw.

4055_VIP-BI-Leaflet

In de store kan je LEGO VIP member worden. Je krijgt dan een pasje waarop je bij al je aankopen punten spaart. De punten kan je inwisselen voor korting aan de kassa en dit bedrag kan aardig oplopen.

PABimage

Mijn grote favoriet in de LEGO store is de Pick A Brick Wall. Een muur vol met bakjes vol LEGO stenen. Je koopt een beker en mag jouw beker vullen met LEGO steentjes en elementen naar keuze.

200x150_0000_BAMBij onze zoon is de Buil A Mini Tower favoriet. In deze toren vindt je onderdelen en accessoires om je eigen minifigure te ontwerpen.

200x150_0003_digital box

In de LEGO store zijn altijd volop activiteiten te doen. Zo zijn er altijd LEGO en DUPLO stenen waarmee je zelf kan bouwen. Soms kan je ook nog iets verdienen als je iets moois bouwt. Zoals een polaroid foto van je bouwwerk in een fotolijstje, of een velletje stickers. Een leuke ervaring is de Digital Box die in elke winkel hangt. Je scant hier een willekeurige LEGO set uit de winkel en vervolgens zie je in 3D beelden hoe het bouwwerk uit de set eruit zal zien. Zo kan je nog makkelijker beslissen welke set geschikt is voor jou. Daarnaast zijn er ook nog evenementen in de store, zoals een de LEGO Mini Model Builds waar ik al eerder over heb geschreven.

Wil je echt genieten? Bezoek dan een Flagshipstore! Wij bezochten deze zomer de Flagshipstore op Leicester Square in Londen. Deze winkel heeft twee etages en is nog mooier ingericht dan andere LEGO stores. Overal staan LEGO beelden in het thema Londen, je kijkt je ogen uit.

Wij gingen speciaal voor de LEGO Mosaic Maker. Een fotohokje dat een bouwbeschrijving print voor een schilderij met je eigen foto. Dit fotohokje is nu alleen nog in Londen te vinden en daarom moet je vooraf een afspraak maken om er gebruik van te kunnen maken.

IMG-20170808-WA0005.jpeg

Veel LEGO shop plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s