Vier de kerst met LEGO

Al eerder vertelde ik enthousiast over de LEGO kerstsetjes die ik spaar. Ik hou van kerst en ik hou van LEGO, de combinatie van deze twee maakt mij echt heel blij! Ieder jaar komt er een grote kerstset uit, als je deze sets combineert ontstaat er een prachtig kerstdorp. Dit jaar bestaat de set uit een winterse brandweerkazerne met brandweerwagen en vijvertje om op te schaatsen. Het leukste aan de set van dit jaar is dat LEGO er een echte familieset van heeft gemaakt. De kazerne is een moeilijke build en dus geschikt voor de volwassenen, de brandweerwagentje en het vijvertje zijn echter makkelijke builds en staan in een los boekje dat geschikt is voor kinderen. Op deze manier kan je dus samen een LEGO set bouwen en alvast in de kerstsfeer komen. Natuurlijk moesten wij dit uitproberen!

 

De set bestaat uit een enorme berg met zakjes. de zakjes zijn genummerd van één tot en met drie. Er zijn dus meerder zakjes van elk nummer. Bij het kinderboekje horen alle zakjes met het nummer één. Het boekje voor de volwassenen is in twee delen gedeeld en hoort bij de nummers twee en drie. Ik heb eerst mijn zoon op weg geholpen. We hebben samen al zijn zakjes geopend en de onderdelen op tafel verspreid en hij begon direct met bouwen. Jaimey is dol op LEGO poppetjes en hij mocht er meteen een aantal bouwen. De verleiding is voor hem dan groot om vervolgens te gaan spelen, toch zag ik deze keer dat hij direct doorging met bouwen. Ik merk dat hij groter wordt en nu in groep drie zit. Zijn spanningsboog wordt groter en hij heeft bijna anderhalf uur zeer geconcentreerd zitten bouwen. Helaas was de brandweerwagen toen nog niet helemaal af, maar het laatste stukje heb ik gebouwd zodat hij lekker kon gaan spelen.

20181018_153925

Onze poes doet ook altijd gezellig mee. Zodra ze een LEGO zakje hoort is ze erbij en gaat er heerlijk mee spelen.

Ondertussen zat ik tegenover Jaim met mijn enorme hoeveelheid LEGO bouwsteentjes en bouwde de brandweerkazerne. Een uitdagende build waarbij ik mij telkens verbaasde over de slimme oplossingen die bedacht zijn om er een prachtig bouwwerk van te maken. De set is klaar en de komende tijd zijn wij bezig met het bouwen van ons kerstdorp in de huiskamer. Ik hoop dat LEGO nog veel familiesets op de markt brengt voor gezellige LEGO bouwdagen met het hele gezin.

Veel LEGO bouwplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s