Inspiratie in de LEGO Education krant!

Deze week vond ik een prachtig cadeau in het postvakje op mijn werk. De nieuwe krant van Heutink (onderwijs uitgeverij) over spelend leren met LEGO.
Deze krant past natuurlijk helemaal bij mij. Ik houd van mijn werk in het onderwijs, ben dol op alles wat met LEGO te maken heeft en geniet van het koppelen van theorie aan praktijk. Al deze elementen komen samen in deze krant die mijn creativiteit en energie doet opborrelen.

Tijdens het lezen van de krant wordt je meegenomen in de wereld van spelend leren. Bij mij op school proberen we de kleuters zo veel mogelijk te laten leren door middel van spel. Dit klinkt heel logisch maar is nog een flinke uitdaging. LEGO Foundation heeft vijf kenmerken van spelend leren op een rij gezet die helpen om speelse ervaringen te laten leiden tot leren. Deze vijf kenmerken zie je in de afbeelding hieronder. Ik kan het spel in mijn klas nu toetsen aan deze vijf kenmerken om van een speelse ervaring onderwijs te maken.

krant2
In de krant lees je over verschillende actuele onderwijs ontwikkelingen. Zo worden de 21st century skills uitgebreid besproken, wordt de Amerikaanse hype STEAM uitgebreid toegelicht en is er veel aandacht voor robotica en programmeren. Zelf vind ik de artikelen over onderzoekend en ontwerpend leren zeer interessant. Met onderzoekend en ontwerpend leren gaan leerlingen op zoek naar eigen antwoorden of oplossingen. De krant geeft aan welke LEGO Education sets zeer geschikt zijn om te gebruiken bij het werken met een onderzoeks of ontwerp cyclus. Zelf heb ik ook al eens LEGO gebruikt om een ontwerpcyclus met leerlingen te doorlopen.

krant 4
Natuurlijk worden alle bestaande LEGO Education sets uitgebreid besproken. De sets worden weergeven in een doorlopende leerlijn. Bovenaan de pagina kan je lezen voor welke leeftijdsgroep de sets geschikt zijn. Zo kan je kiezen met welke set jij in jouw klas aan de slag wilt. Tot 31 maart krijg je ook nog eens 20 % korting op alle sets bij Heutink.
Werk je niet in het onderwijs of heb je de krant van Heutink niet ontvangen. Download de krant dan op deze website.

krant 3
Na het lezen van de krant kriebelen mijn handen alweer om met LEGO bouwsteentjes aan de slag te gaan.
Veel LEGO leesplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s