Een monsterlijke verjaardag!

Eigenlijk is onze zoon dit jaar niet echt jarig. Hij is geboren op 29 februari 2012 en dit jaar is het geen schrikkeljaar. Natuurlijk is hij volgende week wel al 5 jaren oud dus daar hoort een feestje bij. Als je niet echt jarig bent, vinden wij dat je dus zelf een datum mag kiezen voor het feest en daarom vierden wij het dit weekend. Jaimey is helemaal weg van de NEXO Knights dus werd het een NEXO Knights verjaardagsfeest.

Afgelopen woensdag trakteerde Jaimey op school.

De juffen kregen een theezakje met twee chocolaatjes. Het theezakje had ik zelf genaaid van losse theefilters in de vorm van een LEGO minifig hoofdje. Voor de kinderen hadden we een mini fortrex van karton. Jaimey eet op school altijd een Peppa Pig koek dus vonden we het wel grappig om deze nu aan alle kinderen uit te delen. Ook kreeg elk kind een plastic zakje met daarin een gummetje in de vorm van een LEGO steen, twee krijtjes in de vorm van een LEGO steen en een LEGO bloemetje.

’s Middags vierden we het kinderfeestje van Jaimey. We hadden zeven kindjes uitgenodigd, met Jaim daarbij moesten we dus acht kinderen een middag vermaken. Ik had veel activiteiten voorbereid en was vooraf bang dat niet alles in die ene middag zou passen. Achteraf bleek dat we ruim de tijd hadden.

De tafel had ik gedekt in het thema van de NEXO Knights met behulp van de download “verjaardagspakket” op de website van LEGO. (https://www.lego.com/nl-nl/nexoknights/activities) Op de vloer stond LEGO klaar waar de kinderen tussen de activiteiten door mee konden spelen.

Voor de lunch kregen de kinderen monsterpoffertjes. Poffertjes met stroop en snoepoogjes.20170222_130016.jpgSamen met Jaimey had ik een pinata gemaakt. We kozen voor een globlin pinata omdat een globlin rond is dus lekker makkelijk. We hadden alleen iets te veel ons best gedaan. Hoe hard de kinderen ook sloegen, hij ging niet kapot. Uiteindelijk heb ik hem stuk gescheurd en toen viel de confetti en het snoep eruit. Ook had ik kleine LEGO builds in de pinata verstopt. De lego builds hebben we als bouwworkshop samen in elkaar gezet.20170222_110230.jpg Voor elk kind had ik een linnen tasje met een LEGO minifigure erop. Ik had zelf met textielstift de namen al in het LEGO lettertype op de tasjes gezet. De kinderen mochten de tasjes met textielstiften verder inkleuren. Dit werd met veel zorg en aandacht gedaan.

20170219_103441.jpg

We gingen cakejes versieren. De cakejes had ik van tevoren al gebakken en voorzien van een laagje rode marsepein. De kinderen kregen chocoladestiften waarmee ze de cakejes in monsters mochten veranderen.

20170222_110213.jpg

Als afsluiting hadden we nog een LEGO bouwwedstrijd waarover je in een eerder blog al hebt kunnen lezen.

Het kinderfeestje was een groot succes!20170224_200002.jpg

Voor het familiefeestje maakte ik een Boek der monsters taart. Ook dit feestje werd heel gezellig.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s